hittade receptet med choklad mousse .

 
 det här gjorde vi i skolan i torsdags.
 

Ljus chokladmousse.
 
Innehåll
*200 g ljus choklad
*2msk grädde
*1 dl strösocker
*4ägg + 2 äggvitor
*1,5 dl crème fraiche
 
Så här gör du:
Separera gulan från vitan.
Smält chokladen över ett vattenbad.
Tillsätt grädde och 0,5 dl strösocker.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum med resten av strösockret.
Vänd ner äggulorna i chokladen blanda i crème fraichen och vänd sist i äggvitorna. 
Blanda noga så det inte blir några klumpar.
Häll moussen i formar eller glass och ställ i frysen eller kylen. (Man kan ställa i frysen så stelnar det fortare.)
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

pastrychef.blogg.se

Tjej på 16 år. går första året på gymnasiet går restaurang och livsmedel tänkte gå konditori i 2an. Jag kommer ladda upp olika recept och bilder och lite från skolan när vi har praktiskt. Hoppas ni kommer trivas här på min blogg. Kram på er :) <3

RSS 2.0